Tablets vinden hun weg naar bedrijven

Steeds meer bedrijven zullen de komende twee jaar tablets in gebruik nemen.

Steeds meer bedrijven zullen de komende twee jaar tablets in gebruik nemen. Volgens een onderzoek bij 450 ict-beslissers, uitgevoerd door de Amerikaanse cloudspecialist Model Metrics en Dimensional Research, is 78 procent van plan binnen twee jaar tijd tablets in bedrijfsomgevingen te gebruiken. Dan gaat het bijna uitsluitend om Apple iPads.

De discussie dat bedrijven wel of geen tablets moeten gebruiken is niet meer aan de orde, aldus Model Metrics. Wat wel aan de orde is, is hoe tablets binnen bedrijven optimaal gebruikt kunnen worden. Iets meer dan de helft van de ondervraagde ict-beslissers heeft nog geen idee hoe een tablet binnen een bedrijfsomgeving optimaal gebruikt moet worden.

De bedrijven hebben wel een idee welk type tablet ze in huis halen. Van de 450 ondervraagde ict-beslissers zegt 83 procent dat ze Apple iPad-tablets gaan aanschaffen. Daarna volgen tablets die werken op Google Android, gevolgd door de Windows-tablets.

De respondenten willen het liefst een Apple iPad, omdat die de meeste productiviteitstools heeft, veilig is en een mooi uiterlijk heeft. Daarnaast is de iPad geschikt voor zakelijke applicaties voor account managers, diensten, erp, financiële zaken, inkoop- en verkoop en human resource (hr).

Een deel van de respondenten geeft aan interesse te hebben in andere tablets. Dat zijn onder andere de BlackBerry PlayBook, HP Slate, Motorola Xoom en Dell Streak. Bijna 85 procent van de ondervraagden zegt dat notebooks in gebruik blijven en dat de tablets vooral complementair zijn.

Model Metrics en Dimensional Research benadrukken dat op dit moment de markt voor zakelijk gebruik van tablets nog niet rijp is. Bijna een kwart van de ondervraagden heeft tot nu tablets in gebruik genomen. In bijna de helft van de gevallen kopen de werknemers er zelf eentje en nemen ze deze mee naar het werk. Binnen het bedrijf gebruiken vooral managers en directieleden een tablet.

In samenwerking met Computable

Partner Content