‘Tabletversie van Windows pas tegen najaar 2012’

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Microsoft geraakt pas tegen september 2012 klaar met een aangepaste versie van Windows voor tablet-pc’s.

Microsoft geraakt pas tegen september 2012 klaar met een aangepaste versie van Windows voor tablet-pc’s.

Dat meldt het persagentschap Bloomberg op basis van ‘bronnen dicht bij het dossier’. Microsoft werkt aan een Windows 7-versie die meer op maat van de tablet-pc is gemaakt: meer geschikt voor aanraakschermen en voor de omvang en het batterijleven van tablets.

Pas eind dit jaar zouden de eerste publieke tests van de nieuwe Windows-versie starten. Dat is erg laat, omdat Apple net zijn verbeterde iPad 2 heeft voorgesteld en later dit jaar ook een trits Android-tablets op de markt komen. Ook HP en Blackberry zijn al met een eigen besturingssysteem aanwezig op de tabletmarkt

Hoe langer Microsoft wacht om met een aangepaste tabletversie van Windows te komen, hoe minder er nog van die markt over zal zijn, denken analisten. Bovendien moet het besturingssysteem het dan opnemen tegen dan al de derde generatie van de iPad en van de Android-tablets. Microsoft maakt al een vergelijkbare situatie mee op de smartphonemarkt, waardoor het nu met Nokia moet samenwerken om één en ander goed te maken.

Gartner kwam pas nog met een rapport dat voorspelt dat de tablets de pc-markt gaan aanvreten. Veeleer dan een ‘aanvulling op’ ziet het analistenkantoor in tablets een volbloed vervanging voor laptops en netbooks.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content