Tag Heuer ontwerpt luxueuze smartwatch met Intel

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het Zwitserse luxe horlogemerk Tag Heuer gaat in de herfst een digitale versie van zijn succeshorloge ‘Carrera’ in de markt zetten. Het horloge, dat in samenwerking met Intel wordt gebouwd, biedt voor een groot deel dezelfde features als de Apple Watch.

Hét grote verschil is dat dit ‘Android Wear’-horloge een digitale replica wordt van de ‘Black Carrera’ van Tag Heuer, en dat het hebbeding er dus even sportief gaat uitzien als het origineel. “Gebruikers krijgen de indruk dat ze een normaal horloge dragen”, vertelde ceo Jean-Claude Biver van Tag Heuer aan Reuters tijdens Baselworld, de grootste beurs voor horlogemakers in de wereld.

Biver is het ook eens met ceo Nick Hayek van de Swatch Group, die er van uitgaat dat de komst van de Apple Watch de horlogekoek voor iedereen gaat vergroten, dus niet enkel voor de traditionele elektronicafabrikanten.

“Apple zal jonge mensen terug aan het horloge krijgen”, aldus nog de topman van Tag Heuer. “Op zich is dat een goede zaak. Want als die jongeren wat ouder worden, dan zullen ze zichzelf misschien terug op een echt horloge willen trackteren.”

Intel van zijn kant, heeft al langer laten verstaan dat het zich volop wil gaan focussen op geconnecteerde objecten. De Amerikaanse chipfabrikant is al tal van partnerships aangegaan — ook met luxemerken – om nieuwe draagbare concepten uit te werken. Een Tag Heuer horloge in samenwerking met Intel hoeft dan ook niet te verbazen.

Alternatieven

Of de Apple Watch een succes gaat worden en aan het marktaandeel van de Zwitsers gaat knabbelen, is nog niet helemaal duidelijk. Maar de traditionele horlogemakers hebben duidelijk niet stilgezeten, en komen nu toch ook met enkele aantrekkelijke alternatieven.

De Swatch Group gaat bijvoorbeeld NFC-chips introduceren bij Swatch, Tissot en bij Omega, waardoor er ook met die horloges contactloos zou kunnen betaald worden. Wat de Zwitserse horloges alvast voor hebben op de Apple Watch, is de batterijduur. Omdat ze minder features aanbieden, kan hun batterij het onnoemelijk veel langer uitzingen.

Tissot, een merk dat al langer horloges maakt met touchscreens, toonde op Baselworld een geconnecteerd horloge (de T-Touch) met een batterij op zonne-energie. Misschien een ideetje voor de troepen van Tim Cook?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content