Tapulous van Bart De Crem overgenomen door Disney

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het in januari 2008 door de Belg Bart Decrem opgerichte gamebedrijf Tapulous, is overgenomen door niemand minder dan Disney. Dat melden de gespecialiseerde weblogs TechCrunch en Mashable. Het in Palo Alto gevestigde Tapulous ontwikkelt games en applicaties voor de iPhone en het Android-platform. Het bedrijf raakte in een mum van tijd bekend via het spelletje ‘Tap Tap Revenge’ dat ondertussen al verschillende versies telt en al miljoenen keren gedownload werd. In november vorig jaar telde de ‘Tap Tap Revenge’ reeks al meer dan 25 miljoen – vooral jonge – gebruikers.

Het in januari 2008 door de Belg Bart Decrem opgerichte gamebedrijf Tapulous, is overgenomen door niemand minder dan Disney. Dat melden de gespecialiseerde weblogs TechCrunch en Mashable.

Het in Palo Alto gevestigde Tapulous ontwikkelt games en applicaties voor de iPhone en het Android-platform. Het bedrijf raakte in een mum van tijd bekend via het spelletje ‘Tap Tap Revenge’ dat ondertussen al verschillende versies telt en al miljoenen keren gedownload werd. In november vorig jaar telde de ‘Tap Tap Revenge’ reeks al meer dan 25 miljoen – vooral jonge – gebruikers. De nieuwste in de reeks, Tap Tap Radiation, is ontwikkeld voor de iPad.

In de games is het de bedoeling dat je op de maat van de muziek op het touchscreen tikt. Wie het spel wil uitbreiden met andere nummers – waaronder een hele reeks bekende artiesten van Nine Inch Nails tot Lady Gaga – moet daar voor betalen.

Bart Decrem, die België al vroeg achter zich liet om te gaan studeren aan de Stanford University, mocht in september vorig jaar nog het nieuwste Tapulous-game ‘Riddim Ribbon’ voorstellen tijdens een keynote van Apple-ceo Steve Jobs in San Francisco. Het legde hem geen windeieren, want ook dat muzikaal spelletje is bijzonder populair in de online app-winkels. Voor hij Tapulous oprichtte, was hij de oprichter en ceo van de sociale webbrowser Flock en de medeoprichter van het Linuxbedrijf Eazel.

In april werd Decrem nog vermeld in de benijdenswaardige lijst met ‘Silicon Valley Future Superstars’ van Newsweek. Decrem wordt nu – net als medeoprichter Andrew Lacy – vice president bij Disney. Via de overname wil Disney een speler van betekenis worden in mobiele (muziek)games. Opmerkelijk is trouwens nog dat Tapulous het in al die tijd met ‘maar’ 1,8 miljoen dollar van business angels gered heeft. Hoeveel Disney uiteindelijk voor Tapulous betaald heeft, werd niet vrijgegeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content