Tata en Accenture beste outsourcingsbedrijven in België

. © .

Tata Consultancy Services en Accenture komen in ons land als beste dienstenleveranciers uit de nieuwe tevredenheidsranking van Whitelane. De vraag naar outsourcing blijft ook toenemen.

De Belgische cio is best tevreden over zijn outsourcingspartners. Met een score van 94 procent behoort ons land tot de top in Europa. Dat blijkt uit de jongste studie van Whitelane dat 200 cio’s ondervroeg over in totaal zo’n 500 contracten van meer dan 1 miljoen euro.

“De Belgische outsourcingsmarkt is goed voor zowat 1,6 miljard euro per jaar,” vertelt Jef Loos die deze sector al jaren opvolgt. Hij verwacht dat outsourcing ook dit jaar nog met 2 tot 3 procent zal toenemen, ondanks de jaarlijkse druk op de kosten die de contractwaarde met 10 procent omlaag haalt. “Heel wat klanten heronderhandelen hun contracten tijdens de looptijd,” aldus Jef Loos.

Tata Consultancy Services en Accenture komen als de beste uit het onderzoek met de hoogste tevredenheidsgraad. “We hebben de contracten van alle dienstenleveranciers onderzocht en daaruit blijkt dat klanten best tevreden zijn over de aanbieders. Tussen de nummer één en 24 is er slechts 10 procent verschil.”

“Dat heeft als gevolg dat de meeste klanten geen nieuwe leveranciers meer aanspreken als hun contract afgelopen is. Ze onderhandelen met dezelfde aanbieder verder.”

Recent koos VDAB wel voor nieuwe outsourcingspartners. http://datanews.knack.be/ict/nieuws/vdab-miljoenencontract-naar-atos-en-telenet/article-4000265829923.htm

Kostenreductie blijft volgens de studie van Whitelane veruit de belangrijkste drijfveer om out te sourcen. Bijna twee op drie respondenten geeft dit aan. Focus op de core business en toegang tot de resources staan op twee en drie.

Grote outsourcingscontracten die op de plank liggen zijn deze van Dexia Technology IT Services en van de Vlaamse Gemeenschap. http://datanews.knack.be/ict/nieuws/ibm-atos-en-csc-dingen-mee-naar-vlaams-outsourcingscontract/article-4000247097934.htm

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content