Tax-on-web weer in de problemen

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het online belastingaangiftesysteem Tax-on-web heeft weer serverproblemen ondervonden. Verschillende politieke partijen vragen een verlenging van de deadline voor de aangifte.

Het online belastingaangiftesysteem Tax-on-web heeft weer serverproblemen ondervonden. Verschillende politieke partijen vragen een verlenging van de deadline voor de aangifte.

Gisteren stelde Financiën nog dat het euvel ’s avonds nog verholpen zou moeten worden. Er wordt gewezen op het feit dat het aantal aangiftes via Tax-on-web bijna verdubbeld is. Ter vergelijking: op 27 oktober 2008 deden ruim anderhalf miljoen boekhoudkantoren de online aangifte voor hun klanten. Vandaag waren dat er ruim twee miljoen. Gemandateerde boekhouders en accountants hebben tot 31 oktober de tijd om via Tax-on-web de aangiftes in de personenbelasting in te dienen. Maar onder meer de partijen LDD en N-VA eisen al uitstel voor boekhouders. “Tax-on-web is tijdens de kantooruren bijna niet bereikbaar. Accountkantoren vertrouwen ons toe dat ze hun medewerkers aan het werk zetten vóór 8 uur ’s morgen en na 18u ’s avonds om de deadline van 31 oktober te halen. Een absurde situatie”, zegt LDD-kamerlid Rob Van de Velde. Volgens de LDD’er kan het niet dat boekhoudkantoren en hun klanten een boete riskeren omdat het informaticaplatform van de directe belastingen onvoldoende stressbestendig blijkt.

Eenzelfde geluid bij N-VA: “Het wordt tijd dat Reynders orde op zaken stelt om de problemen met Tax-on-web voor eens en altijd van de baan te helpen”, zegt N-VA-Kamerlid Peter Luykx. De boekhoudkantoren klagen volgens Luykx al geruime tijd steen en been over de werking van Tax-on-web. “Maar dat het online aangiftesysteem voor de personenbelasting 4 dagen voor de deadline van 31 oktober ook nog eens met serverproblemen kampt, is de druppel die de emmer doet overlopen.”

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content