Taxi-app Uber is 17 miljard dollar waard

© Reuters

De taxidienst Uber, heeft in een nieuwe financieringsronde 1,2 miljard dollar opgehaald. Daarmee wordt de app nu gewaardeerd op 17 miljard dollar (ruim 12 miljard euro).

Met Uber kunnen gebruikers in veel grote steden in de wereld taxi’s bestellen met hun smartphone. De nieuwe investeringsronde werd geleid door Fidelity Investments. Google is een vroege investeerder in het technologiebedrijf en deed ook mee aan de financieringsronde. Met het extra geld wil Uber zijn diensten internationaal verder uitbreiden.

Hoogst gewaardeerde start-up

Uber biedt gebruikers in 128 steden in 37 landen de mogelijkheid verschillende soorten taxi’s te bestellen en via de app is te zien hoe lang het duurt voordat de taxi er is. Ook kan via de smartphone de rekening worden betaald.

Uber behoort nu tot de hoogst gewaardeerde beginnende technologiebedrijven ooit. Het in San Francisco gevestigde bedrijf werd in 2009 mede-opgericht door topman Travis Kalanick. Er werken ongeveer 900 mensen bij de onderneming.

Brussel

De komst van Uber naar Brussel zorgde in april voor een pak commotie in de hoofdstad. Een rechter legde de taxidienst aan banden wegens inbreuken op de taxiwetgeving. Zo beschikken de chauffeurs niet over de nodige vergunning van het Brussels gewest. Sindsdien werden al meer dan tien wagens die voor Uber reden in beslag genomen. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content