Taxi-app Uber verboden in heel Duitsland

De Amerikaanse alternatieve taxidienst Uber, waarbij gebruik wordt gemaakt van een smarthone-applicatie om bestuurder en klant met elkaar in contact te brengen, is door een Duitse rechter verboden. Het bedrijf kondigde aan het vonnis te zullen aanvechten.

De rechtbank in Frankfurt oordeelde dat de app niet langer kan functioneren in Duitsland zonder dat er een officiële toelating is verstrekt onder de wet op passagiersvervoer. In geval van overtreding riskeert men een boete van 250.000 euro of een celstraf.

De uitspraak is alvast goed nieuws voor de officiële taximaatschappijen, die al lang klaagden over oneerlijke concurrentie en gebrekkige veiligheid voor de passagiers.

Uber kondigde aan in beroep te zullen gaan. “We gaan de beslissing aanvechten en onze rechten verdedigen”, klonk het in een persbericht. “We geloven dat concurrentie goed is voor iedereen. Dat is waarom Duitsland één van onze snelst groeiende markten is”.

Uber is ontwikkeld in San Francisco, maar intussen actief in 200 landen. In Duitsland was er hier en daar al een lokaal verbod, bijvoorbeeld in Berlijn. Ook in België was er al protest tegen de praktijken van Uber. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content