Taxidienst Uber ontkent lancering in Gent

© Uber

De omstreden Amerikaanse taxidienst Uber ontkent dat het in alle stilte is opgestart in Gent. Dat schreven de kranten van Mediahuis donderdag. Maar Filip Nuytemans, Belgisch directeur van Uber, ontkent nu tegen De Tijd dat Uber al is opgestart in Gent.

‘Dat er een of twee ritten worden aangeboden, betekent niet dat we actief zijn in Gent. Een lancering in een stad betekent voor ons dat we genoeg chauffeurs hebben om binnen de vijf minuten een auto te kunnen sturen’, zegt Nuytemans.

Wel is het mogelijk dat chauffeurs die bij Uber in Brussel correct zijn geregistreerd, een paar ritten buiten Brussel aanbieden. Dat is volgens Nuytemans alleen niet de bedoeling. ‘Als er amper Ubers rondrijden in Gent, kan de klant niet vertrouwen op onze diensten. Mochten wij in ons centraal rittenoverzicht zien dat een chauffeur regelmatig ritten aanbiedt buiten Brussel, zullen we zijn account desactiveren.’ Maar dat is nog niet voorgekomen, ook niet in Gent.

De kranten van Mediahuis schreven donderdag dat toen een journalist Uber bestelde, er binnen zeven minuten een auto voor kwam rijden. Volgens de chauffeur waren er in Gent al vier à vijf wagens actief.

Via Uberpop, de dienst die in Gent actief is, kunnen particuliere autobezitters ritten uitvoeren voor klanten. Chauffeurs en klanten vinden elkaar via een mobiele app. De dienst wil nog steeds uitbreiden naar Gent, Antwerpen en Charleroi, maar niet op deze manier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content