TE Connectivity: “Arbeidsintensieve productielijnen in België niet meer competitief”

Het was niet meer mogelijk om een aantal arbeidsintensieve productielijnen in België competitief te maken. Dat zegt topman Werner De wolf van TE Connectivity.

Het was niet meer mogelijk om een aantal arbeidsintensieve productielijnen in België competitief te maken. Dat zegt topman Werner De wolf van TE Connectivity in Kessel-Lo over het plan om de productie deels te verhuizen naar Tsjechië, waardoor 155 banen moeten verdwijnen. Hij geeft toe dat de beslissing voor een deel met de loonkosten in België te maken heeft.

De Wolf is Vice President en General Manager EMEA Telecom Networks bij TE Connectivity. Het hoofdkwartier van de telecommunicatiedivisie van dat Amerikaanse bedrijf ligt in Kessel-Lo, waar nu nog een kleine 800 mensen werken. De Wolf benadrukt dat het de bedoeling is sterk in Kessel-Lo verankerd te blijven.

“We begrijpen dat dit hard aankomt voor het personeel”, zegt De Wolf, die snel en constructief met de sociale partners wil gaan samenzitten. “We maken het mogelijk om te blijven investeren”, legt De Wolf de plannen uit. De toekomst van de vestiging is volgens hem verzekerd door de maatregel. “Anders dreigden we in een negatieve spiraal te komen”, zegt hij.

De Wolf bevestigt dat het plan is om 92 arbeiders en 63 bedienden te ontslaan. Het is de bedoeling om dat tegen september volgend jaar rond te hebben. Volgende week dinsdag zitten vakbonden en directie voor het eerst samen.

TE Connectivity heeft overigens ook een vestiging in Oostkamp met tussen 600 en 700 werknemers, maar die wordt niet getroffen. Daar worden componenten voor de automobielsector gemaakt. Voor de hele groep werken wereldwijd 90.000 mensen.

Bron: Belga


Partner Content