TE Connectivity wil bedrijfsafdelingen verkopen

. © .

CommScope is van plan om drie afdelingen van TE Connectivity over te nemen. De deal wordt geschat op drie miljard dollar en heeft waarschijnlijk gevolgen voor de Belgische werknemers.

Telecom, Enterprise en Wireless, die drie afdelingen komen op termijn in handen van CommScope. Dat wil zo zijn marktpositie vergroten en aangrenzende markten aanspreken. Tegelijk mikt het op een jaarlijkse synergie ter waarde van 150 miljoen dollar binnen enkele jaren.

De drie afdelingen genereren een gezamelijke jaaromzet van 1,9 miljard dollar. De verwachting is dat de overname zo’n twintig procent toevoegt aan de gecorrigeerde winst per aandeel van CommScope.

Kessel-Lo

TE Connectivity heeft vestigingen in Kessel-Lo (Leuven) en Oostkamp. Eerstgenoemde telt zo’n zeshonderd werknemers die hoofdzakelijk op de telecompoot focussen waardoor de kans groot is dat de overname gevolgen heeft voor deze vestiging.

Al benadrukt men bij TE Connectivity dat het nog te vroeg is voor concrete uitspraken. “De intentie tot overname is kenbaar gemaakt en nu worden er integratieteams opgesteld, de bedoeling is om de overname eind dit jaar af te sluiten”, zegt marketingdirecteur Piet Symons aan onze redactie.

Of en hoeveel jobs er daarbij verhuizen, daar wil Symons zich op dit moment nog niet over uitspreken. “Op dit moment is het nog te vroeg om te zeggen of er één van de zeshonderd jobs geaffecteerd worden,” klinkt het. De hoofdzetel van de telecomafdeling ligt in België, maar de activiteiten rond telecom zijn wereldwijd gespreid zijn met een derde in Europa, een derde in de VS en een derde in Azië, hoofdzakelijk China. De vestiging in Oostkamp is actief in de automobielsector en valt zo volledig buiten deze deal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content