Te koop: DixiTel

De virtuele mobiele operator (mvno) dixiTel staat te koop. Dat meldt de Deense algemeen directeur van het bedrijf, Soren Gravesen-Hvass aan De Tijd. Er zouden al verscheidene kandidaat-kopers zijn.

Elro, het Deense elektriciteitsbedrijf dat 75 procent van dixiTel bezit, wil de mvno verkopen. Het bedrijf zou zich willen focussen op de bouw van een nieuw telecomnet in eigen land.

DixiTel werd begin 2006 opgericht in ons land als lowcost doorverkoper van Base. Het unieke van het bedrijf, instant messaging via gsm, wordt nu stopgezet wegens geen succes. Het bedrijfje heeft nog geen 10.000 klanten, volgens Gravesen-Hvass wegens opstartproblemen. Naar eigen zeggen groeit het bedrijfje nu continue. De omzet zou dit jaar zo’n 1 miljoen euro bedragen. Dixitel maakt wel nog verlies.

Gravesen-Hvass geeft in de marge van het nieuws ook scherpe kritiek op het telecomklimaat in België. Hij hekelt onder meer het uitblijven van een tariefsimulator op de website van het BIPT en het feit dat de tarieven te hoog zijn die de gsm-operatoren mogen aanrekenen aan andere spelers om oproepen af te handelen.

Partner Content