Team KU Leuven na eerste dag op zesde plaats in wereldkampioenschap zonnewagens

In tegenstelling tot de Cruiser Class met zonnewagens die meer op gewone voertuigen lijken, rijden in de Challenger Class wagens mee die zo snel mogelijk in Adelaïde willen geraken. © Belga

Na de eerste dag van de World Solar Challenge in Australië, het tweejaarlijkse wereldkampioenschap voor zonnewagens, staat het Punch Powertrain Solar Team uit Leuven op de zesde plaats.

Hun Punch Two legde tijdens de eerste dag van Darwin tot aan de controlestop in Daly Waters 588 km af tegen een gemiddelde snelheid van 77,1 km/uur. Het team bestaat uit 21 ingenieursstudenten van de KU Leuven.

Het team bestaat uit 21 ingenieursstudenten van de KU Leuven.

Na het winnen van de kwalificaties gisteren ging het Punch Powertrain Solar Team zondagmorgen in Darwin als eerste van start voor een race die donderdag of vrijdag 3.021 km verderop eindigt in het zuidelijke Adelaïde. Na de eerste controlestop in Katherine, dat als derde bereikt werd, merkte het team dat de zonnewagen te veel energie verbruikte als gevolg van een slepend linkerachterwiel. Na 10 à 15 minuten was dat euvel reeds opgelost. Door dit tijdverlies verloor het team echter opnieuw enkele plaatsen.

De Challenger Class, de categorie waarin de Leuvense studenten meedoen, wordt momenteel geleid door het Nederlandse Nuon Solar Team, gevolgd door de Japanse Tokai University en het Western Sydney Solar Team. Het Punch Powertrain Solar Team heeft momenteel een achterstand van 29′ op de Nuna9 van het Nuon Solar Team. In tegenstelling tot de Cruiser Class met zonnewagens die meer op gewone voertuigen lijken, rijden in de Challenger Class wagens mee die zo snel mogelijk in Adelaïde willen geraken.

Partner Content