Tech Data verdeelt Belgacom cloud

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Distributeur gaat Becloud vDatacenter clouddiensten aanbieden via zijn resellers.

Distributeur Tech Data gaat Belgacom’s Becloud vDatacenter clouddiensten aanbieden via zijn resellers.

Op Tech Data’s Meet-IT event kondigde de distributeur aan de vDatacenter clouddiensten van Belgacom’s Becloud aan te bieden via zijn resellers. Hiervoor zal een beroep worden gedaan op het eigen StreamOne verdeelplatform, naast de web- en on-line licentieverdeelkanalen.

Resellers kunnen zo als een single-stop verkoper voor fysieke en virtuele producten optreden naar hun eindklanten toe. Deze laatsten kunnen dan weer clouddiensten inkopen die worden geleverd door Belgacoms Becloud vDatacenter, ondersteund door vier (en volgend jaar vijf) fysieke datacenters in België. De dienstverlening zal op een ‘pay as you use’-model worden gefactureerd, voor zowel verwerkingstijd, opslag en netwerkcapaciteit.

Via Tech Data kan tevens het gebruik van de nodige licenties voor het draaien van toepassingen worden afgehandeld. Voorts voorziet Belgacom met zijn ‘provisioning’ systeem een vlotte levering van de diensten.

Met Tech Data kiest Becloud voor een marktleider, aldus Walter Van Uytven, director Becloud Belgacom, terwijl Tech Data op die wijze de verdeling van zowel fysieke producten als clouddiensten biedt aan zijn resellers, aldus Patrick Steenssens, country manager Tech Data Belux. De eindklant kan op zijn beurt terecht bij zijn vertrouwde leverancier.

“De cloud is nog voor 95 procent ‘untapped'” bij de potentiële klanten, gaande vanaf de kleinste kmo tot grote bedijven, meent Steenssens, en de beide bedrijven zullen nu samen de markt bewerken met een reeks van ‘evangelisering’-activiteiten.

Belgacom pakte eerder dit jaar uit met zijn Becloud dienstenpakket.

Partner Content