Tech Mahindra gaat Base-netwerk beheren

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Base besteedt de komende vijf jaar het beheer en de verdere roll-out van het netwerk uit aan Tech Mahindra.

Tech Mahindra en KPN – het moederbedrijf van Base – hadden sinds 2012 al een partnership voor met name de interne informatica, maar nu wordt de verdere uitbouw van het volledige mobiele netwerk van Base ook toevertrouwd aan de Indische gigant. “I’m proud to take the KPN relationship to the next level with this agreement”, verwoordt CP Gurnani, ceo van Tech Mahindra het.

Alcatel-Lucent verliest

Het beheer van het Base-netwerk was al sinds 2009 uitbesteed, maar dan aan Alcatel-Lucent. In het kader van dat outsourcingscontract werden toen nog 29 Base-medewerkers overgeplaatst naar Alcatel-Lucent. “Alle in deze nieuwe outsourcingsdeal betrokken werknemers worden nu van Alcatel-Lucent naar Tech Mahindra overgeplaatst. Daar zijn de partijen overigens volgens de Europese wetgeving toe verplicht”, zegt Florence Muls, woordvoerder van Base. In totaal zou het om een honderdtal medewerkers gaan.

4G-uitrol

Waar Alcatel-Lucent in 2009 nog voor een versnelde invoer van 3G bij Base moest zorgen, moet de nieuwe deal met Tech Mahindra vooral in het licht van 4G gezien worden. Tegen eind 2014 wil Base immers LTE-diensten kunnen aanbieden in grote delen van het land. Tech Mahindra wordt daarbij dus verantwoordelijk voor de upgrades van mobiele sites, de uitbouw, het onderhoud van het netwerk en de datacenters. De ‘managed service’ deal loopt over de komende vijf jaar en behelst voor alle duidelijkheid alle netwerkoperaties – dus ook de ‘oude’ 2G-apparatuur. Een bedrag werd niet meegedeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content