Tech Mahindra landt in Antwerpen

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

In het kader van het contract met Base, heeft Tech Mahindra, na Brussel, nu ook een kantoor in Antwerpen geopend, van waaruit ca. 160 medewerkers actief zullen zijn.

Voor Base neemt Tech Mahindra het beheer waar van zowel de ict-infrastructuur, als het netwerk, en dat end-to-end. Na Brussel, waar zich een development center bevindt, resulteerde dat in een tweede Belgisch kantoor – een delivery center – dat geheel volgens de Indische traditie werd ingewijd. In België zijn nu in totaal ongeveer 300 personen actief.

Met de Belgische kantoren, evenals een vestiging in Den Haag, wil Tech Mahindra zijn presentie in de Benelux in de komende paar jaar sterk uitbreiden. “Het delivery center in Antwerpen versnelt de totstandkoming van een hub- en leveringsmodel in de Benelux,” onderstreept Vishaal Gupta, hoofd telecom Europa bij Tech Mahindra. Ten opzichte van de andere dienstverleners, afkomstig uit West-Europa of India, wil Tech Mahindra zich onderscheiden door sterk in te spelen op lokale krachten. Vandaag is de verhouding nog 85% lokaal, 15% Indisch, maar het management wordt onder meer getoetst in functie van het aanwerven van lokale werknemers, klinkt het. Op termijn gaat dat zelfs naar 95% lokaal, 5% Indisch evolueren. Immers, het overbrengen van Indische medewerkers naar Europa is niet noodzakelijk een goedkope aangelegenheid, wordt er voorgerekend.

Na de fusie tussen Tech Mahindra en Mahindra Satyam (zelf het resultaat de verkoop van Satyam Computer Services door de Indische overheid) in 2013 dient zich nu een dienstenleverancier aan, die zowel het beheer van ict-infrastructuur als telecom (de oorspronkelijke expertise van Tech Mahindra) aanbiedt. In de komende jaren zullen deze diensten in de Benelux worden aangeboden, met een focus op de bancaire, financiële en auto sector. Zo beheert Tech Mahindra al de volledige IT-infrastructuur voor Volvo Cars.

Tech Mahindra wil tegen 2015 zijn omzet hebben verdubbeld en trekt voor die groei ook voluit de kaart van overnames, zoals onlangs nog de overname van de activiteiten voor derden bij BASF’s IT-dochter (evenals de overname van BASF’s consulting-dochtermaatschappij in Hamburg). Ook in België wordt binnen het jaar een overname voorzien, en mogelijks ook in Frankrijk.

Banden tussen België en India

De vestiging in Antwerpen werd geopend in het bijzijn van de Indische ambassadeur voor België, Luxemburg en de Europese Unie, Zijne Excellentie Manjeev Singh Puri. Deze laatste ziet graag hoe naast de diamanthandel, “nu ook de handel aan de ‘cutting edge’zich ontwikkelt [met België].” Contracten met bedrijven als Base “creëren interesse in de mogelijkheden van Indische bedrijven en ondersteunen het beeld van India als een betrouwbare partner.” Op termijn ziet de ambassadeur naast diensten ook ruimte voor hoogwaardige technologische producten in de handel met België. “India is ’s werelds grootste ‘jong land’ en er moet gebruik worden gemaakt van het dynamisme van jonge mensen,” klinkt het, “en de relaties met partners in Europa kunnen voor hen een rolmodel zijn.” Kortom, “Tech Mahindra is een gevestigde, betrouwbare en gerespecteerde IT- en zakelijke dienstverlener in de Benelux en we kijken uit naar de uitbreiding van zijn aanwezigheid hier met deze aanzienlijke groeisnelheid.”

Foto:

Vlnr: Jos Donvil, ceo Base; Z.E. Manjeev Singh Puri, ambassadeur van India voor België, Luxemburg en de Europese Unie; Vishaal Gupta, hoofd telecom Europa, Tech Mahindra.

Partner Content