Technisch directeur Facebook legt volgend jaar functie neer

Mike Schroepfer © Reuters

Facebook heeft woensdag laten weten dat CTO Mike Schroepfer volgend jaar zijn functie neerlegt. Hij wordt vervangen door Facebook-oudgediende Andrew Bosworth.

Schroepfer trad in 2008 in dienst bij de sociaalmediagigant en was sinds 2013 technisch directeur. Hij houdt toezicht op Facebookprojecten rond kunstmatige intelligentie, virtual reality en blockchain. Schroepfer wordt vervangen door Bosworth, die momenteel het augmented reality lab leidt waar wordt geëxperimenteerd met de metaverse (een term waarmee vaak wordt gedoeld op een soort van immersieve virtuele wereld die nauw verbonden is met de fysieke wereld, nvdr).

In een verklaring dankte CEO Mark Zuckerberg Schroepfer voor de bewezen diensten. ‘Hij heeft een cruciale rol gespeeld in bijna alles wat we hebben gedaan – van het opbouwen en schalen van onze teams tot het begeleiden van veel van onze belangrijkste leiders, en van het helpen ontwikkelen van nieuwe technologieën zoals AI en VR tot het op wereldwijde schaal bedienen van onze infrastructuur en zakelijke dienstverlening’, klonk het.

Schroepfer, die stelde meer tijd te willen besteden aan zijn gezin en aan filantropie, blijft wel aan de slag als adviseur. Hij zal zich in de toekomst bij Facebook richten op het rekruteren en ontwikkelen van technisch talent, het verbeteren van projecten zoals Move Fast en het stimuleren van AI-investeringen in technologieën zoals PyTorch.

Partner Content