Technologiebedrijven domineren Forbes-lijst

In de top 50 van beste bedrijven ter wereld blijkt dat bedrijven in de technologie- en communicatiesector andermaal domineren.

In de top 50 van beste bedrijven ter wereld blijkt dat bedrijven in de technologie- en communicatiesector andermaal domineren. Apple, Google en Amazon vullen de top drie, maar ook technologiebedrijven scoren goed.

Dat is de vaststelling van een rondvraag van Forbes bij 3.800 topmensen en analisten. Buiten de top drie volgt IBM op de zesde plaats (na Coca-Cola en Starbucks) en Microsoft (17e). Lager in de top vijftig vinden we Accenture (44e), eBay (47e), Facebook (58e) en Cisco Systems (49e).

In aantal doet enkel de transportsector het beter in de top vijftig. Hier vinden we tien bedrijven terug waaronder Southwest Airlines (7e), BMW (14e) en Volkswagen (33e). Al moeten we daar wel bij opmerken dat Forbes Samsung Electronics (35e) als een bedrijf in de energiesector klasseert.

Het blad gaat in zijn nummer van maart per sector dieper in op subcategorieën. Ook hier zien we enkele gekende waardes opduiken zoals Salesforce.com (1e in de categorie software), IBM (1e in information technology services) en Qualcomm (1e in netwerk en communicatiehardware). Onder de telecombedrijven wordt Verizon Communications het best gewaardeerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content