Technopolis krijgt eerste ‘cyberklas’ van België

Het Mechelse wetenschapscentrum Technopolis heeft de allereerste ‘cyber classroom’ in België ingehuldigd. Dat is een interactieve 3D-installatie die jongeren in de vorm van een spel wil laten kennismaken met wetenschap en techniek.

Technopolis pakt uit met een ‘cyberklas’; een interactief leersysteem dat jongeren moet helpen om wetenschap en techniek beter te begrijpen. De ‘cyber classroom’ werd ontwikkeld door het Duitse chemiebedrijf Evonik.

In de cyber classroom – een soort 3D-installatie – worden jongeren aan de hand van een spel ingewijd in chemie, technologie en andere wetenschappen, met de bedoeling hun interesse in deze vakgebieden te wekken. “Als chemiebedrijf zijn wij enorm begaan met de opleiding van jongeren in chemische beroepen”, vertelt Bart van Roie, HR-manager van Evonik. “Deze opstelling is speels, boeiend, leerrijk en motiverend.”

In Duitsland maken een tiental scholen en universiteiten al langer gebruik van de ‘cyberclassroom’. Technopolis is het eerste wetenschapscentrum buiten Duitsland dat een dergelijke cyberklas krijgt.

Hoeveel de ontwikkeling gekost heeft, wil Evonik niet prijsgeven, maar een grootschalige uitrol in scholen lijkt op dit moment te duur. Daarom wil Evonik via wetenschapscentra zoals Technopolis jongeren en leerkrachten kennis laten maken met de mogelijkheden ervan. “We willen de cyber classroom zeker internationaliseren en rekenen op de hulp van Technopolis om dit project bij andere wetenschapscentra bekend te maken”, besluit van Roie. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content