Techreuzen azen op BlackBerry-delen

© RSphoto.nl

BlackBerry voert gesprekken met Cisco, Google, SAP en anderen over een (gedeeltelijke) verkoop. Intussen trekken aandeelhouders naar de rechtszaal wegens misleiding.

BlackBerry voert gesprekken met Cisco, Google, SAP en anderen over een (gedeeltelijke) verkoop. Intussen trekken aandeelhouders naar de rechtszaal wegens misleiding.

De Canadese smartphonemaker werd vorige week van de beurs gehaald door het Canadese Fairfax Financial Holdings, maar daarmee is de kous nog niet af. Reuters meldt dat het bedrijf nog steeds gesprekken voert met Cisco, Google, en SAP over een volledige of gedeeltelijke verkoop. Dit als alternatief voor een verkoop aan Fairfax dat 4,7 miljard dollar op tafel legt.

Vooral de patentportfolio en de beveiliging van het Blackberry-netwerk zijn interessante onderdelen voor de grote technologiereuzen. Het Canadese bedrijf zou mogelijke kopers gevraagd hebben om hun interesse te uiten. Daarbij zouden ook LG, Samsung en Intel zitten.

Los van de verkoop en het vertrek van de beurs trekken intussen enkele aandeelhouders naar de rechtbank in een groepsrechtszaak (class action suit). Zij voelen zich volgens The Guardian misleid door Blackberry.

In de aanklacht zeggen de aandeelhouders dat de telefoonmaker het afgelopen jaar zijn eigen toekomst rooskleuriger heeft voorgesteld dan de realiteit. Zo beweert het bedrijf dat het BlackBerry 10 platform goed werd onthaald door ontwikkelaars, wat volgens de aanklacht niet het geval was.


Vorige week maakte het bedrijf bekend dat het een miljard dollar verlies zou boeken door de slechte verkoop van de Z10 smartphones op BlackBerry 10.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content