Techtour: laatste dag, ‘fun’-dag

Na wat gesputter aan de start en twee dagen hard werken, is het dan – hehe – tijd voor wat ontspanning. Met de hulp van Capgemini kunnen we de laatste dag goeddeels doorbrengen met een rondrit door Kolkata.

Na wat gesputter aan de start en twee dagen hard werken, is het dan – hehe – tijd voor wat ontspanning. Met de hulp van Capgemini kunnen we de laatste dag goeddeels doorbrengen met een rondrit door Kolkata.

Die tocht bevestigt de eerste indruk van Kolkata die voor ons westerlingen toch wel scherpe kanten vertoont. Of zelfs inspirerend kan werken, zoals Luc Pluys, van het verpakkingsbedrijf Van Genechten, opmerkte bij het geziene transport van verpakkingsmateriaal…

De tocht voerde ons langs het imposante en overweldigende Victoria Memorial (dat nu ook als ‘statement’ fungeert dat, ondanks zijn macht, Groot Brittannië toch India moest lossen) en langs een lange rij van indrukwekkende (overheids)gebouwen. Overigens ook verscheidene keren langs het Birla planetarium, en het sneed echt wel wat dat er geen tijd was voor een snel bezoek.

Wat later dronken we wel een kopje koffie in een eerbiedwaardig koffiehuis waar studenten, proffen en anderen elkaar troffen bij een koffie waarvan de prijs al in haast tien jaar niet was verhoogd. Hadden wij toch de brute pech zeker dat precies de dag van ons bezoek de prijs werd verhoogd… van 8 tot 9 roepies, of van 1,44 eurocent tot 1,62 eurocent.

Voor boekenjunkies was dat koffiehuis overigens gelegen in de hemel op aarde: een paar straatjes propvol boekenstalletjes. Daar zagen we in een stapel Dostojevski’s en Tolstoi’s ook een boek liggen mat de titel ‘gangrene’, Jef Geeraerts in verre landen? Liefhebbers konden in ieder geval daar ook een exemplaar van het Tintin-album ‘The Calcalus Affair’ kopen, alias Kuifjes ‘De zaak Zonnebloem’. Voor de literatuurliefhebbers was er ook een bezoek aan het huis van Rabindranath Tagore, poëet, winnaar van de Nobelprijs voor literatuur en tevens belangrijke figuur in de sociale en politieke ontwikkeling van India.

Ondertussen waren we ook al een paar keer de lokale tak van de Ganges overgestoken (goed voor nog zeven keer terugkeren naar Kolkata, werd ons verzekerd) en brachten we uiteindelijk nog het klassieke bezoek aan een lokale shop voor wat souvenirs.

De laatste vluchten volgden overigens het klassieke sjabloon, met wat vertraging bij het begin (een half uurtje in Kolkata), een irriterende ellenlange bustrip om van de ene terminal naar de andere te rijden (Delhi) en de klassieke slag van stempels en controles. Gelukkig had Dries Cuypers in Kolkata toch een passage in de airport-‘lounge’ kunnen versieren, zodat we niet echt op het verkeerde been van start gingen.

Op vrijdagochtend rolde het reisgezelschap dan het vliegtuig uit, terug in Brussel, ter afsluiting van een Techtour. Die was uiteindelijk niet uitgedraaid op een Pechtour, maar werd door iedereen omschreven als aangenaam en leerzaam (of in omgekeerde volgorde).

We zijn weer een ervaring rijker, die allicht nog meer ict-managers zou moeten aanzetten om met hun project volgend jaar in het strijdperk te treden en mee te dingen naar de titel ICT Manager of the Year.

Met dank aan Noenja Joos voor de organisatie, evenals Accenture (Dries Cuypers) en Capgemini (Kris Poté).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content