Tecteo belaagt Belgacom met Publiwin

© Belga
Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

WIN lanceert PubliWin voor alle overheidsdiensten in Brussel en Wallonië.

Tecteo-dochter WIN lanceert PubliWin voor alle overheidsdiensten in Brussel en Wallonië. Daarmee gaat het frontaal in de aanval tegen de PubliLink oplossing van Belgacom.

Belgacom heeft met PubliLink zo goed als een monopolie bij alle Waalse gemeenten en overheidsinstanties. Publilink, waarin ook Dexia participeert, biedt breedband, internet, vaste en mobiele telefonie en ict-applicaties. Eind 2007 vierde het zijn 10 jaar bestaan.

Laat het nu net WIN zijn, tot 2009 nog een dochter van Belgacom, dat met PubliWIN een volwaardig alternatief biedt. “We zijn bovendien 15 tot 30% goedkoper,” vertelt marketing directeur Dimitri Verscoore. “De eerste 3 klanten zijn al opgetekend. Een 20-tal zullen snel volgen. En 60 anderen hebben zeker ook belangsteling.”

Het PubliWin netwerk is een virtueel privé IP netwerk dat bandbreedte biedt (DSL, kabel en 3G), telefonie (al dan niet in ’the cloud’), internet, security (ook videosurveillance) en toegang tot databanken zoals het Rijksregister en de Kruispuntbank. Het biedt bovendien ook integratie van boekhoudpakketen Adhesis en Stesud en online betalingsmogelijkheden. Daarvoor heeft het een akkoord met Keyware gesloten.

WIN haalde vorig jaar een omzet van 22 miljoen euro. Dat cijfer moet tegen eind 2012 met minstens 30 procent stijgen. PubliWin zal daar toe bijdragen. Tecteo ceo Stéphane Moreau noemde die 30 procent trouwens een bijzonder voorzichtige prognose.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content