Tecteo eist miljoenen euro’s voor lastig krantenartikel

Pieterjan Van Leemputten

Tecteo, het bedrijf achter het telecommerk Voo, klaagt uitgeverij Rossel en een journalist van Le Soir aan voor een artikel dat zaterdag verscheen.

Tecteo, het bedrijf achter het telecommerk Voo, klaagt uitgeverij Rossel en een journalist van Le Soir aan voor een artikel dat zaterdag verscheen.

De intercommunale eist volgens Le Soir vijf miljoen euro van Rossel en nog eens een miljoen euro van journalist Joël Matriche. Aanleiding is een artikel over reizen naar Las Vegas in 2009 en 2010 die Tecteo-ceo en burgemeester van Ans Stephane Moreau samen met de burgemeester van Seraing, Alain Mathot, maakte.

Tecteo zegt dat die reizen er zijn gekomen in het kader van de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES), waar hij als hoofd van Tecteo aanwezig is. Daarnaast werd Mathot uitgenodigd omdat Seraing de tweede grootste aandeelhouder van Tecteo is.

De journalist in kwestie had volgens het bedrijf toegang tot boekhoudkundige stukken van enkele jaren geleden, waarbij het onwettig zou zijn om die te hebben gebruikt voor het artikel. Dat de Luikse justitie vragen heeft gesteld over de kosten van de reis, ontkent het bedrijf.

De Franstalige journalistenvereniging AJP heeft intussen al gereageerd en is van oordeel dat het artikel in Le Soir evenwichtig en gedocumenteerd was. De organisatie spreekt van een onaanvaardbare intimidatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content