Tecteo haalt Win binnen

Belgacom en Tecteo hebben zopas een principeakkoord gesloten voor de overname van de Waalse telecomoperator Win.

Belgacom en Tecteo hebben zopas een principeakkoord gesloten voor de overname van de Waalse telecomoperator Win.

Het akkoord moet wel nog worden goedgekeurd door het Waals Gewest, zo schreef Le Soir zaterdag.

Bij zijn oprichting in 1998 kreeg Win van het Waals Gewest de maatschappelijke opdracht om telecomdiensten aan te bieden aan de residentiële markt, scholen, kmo’s, openbare besturen en ziekenhuizen. In ruil kreeg Win het gebruiksrecht op het glasvezelnetwerk van het Gewest en een zekere exclusiviteit voor het leveren van diensten aan de Waalse openbare sector. De Waalse regering vond echter dat Win zijn opdracht slecht vervulde en wees daarvoor met name Belgacom met de vinger.

In tegenstelling tot haar voorgangers ging de huidige voogdijminister, Marie-Dominique Simonet (CDH), in het offensief en vroeg ze Belgacom haar Waalse dochteronderneming te verkopen. Het lijkt er nu op dat ze de krachtmeting uiteindelijk gewonnen heeft. Ze heeft het overnamedossier naar zich toegetrokken en zal het ter goedkeuring aan de regering voorleggen zodra alle details zijn afgerond.

De verkoop zou tegen 20 januari op de agenda van de ministerraad moeten staan. Tecteo krijgt hiermee een onderneming in handen die haar zal helpen nieuwe digitale diensten te implementeren en een betere toegang te krijgen tot de bedrijfswereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content