Tecteo wil mediagroep worden

L’Avenir is niet de enige krant op de verlanglijst van kabelmaatschappij Tecteo. Intussen komt er kritiek op de mediaplannen van het overheidsbedrijf.

L’Avenir is niet de enige krant op de verlanglijst van kabelmaatschappij Tecteo. Intussen komt er kritiek op de mediaplannen van het overheidsbedrijf.

Nadat vrijdag bekendraakte dat Corelio de Franstalige krant L’Avenir zou verkopen aan Tecteo, wist De Tijd dat die laatste ook werkt aan een eigen Franstalige mediapool, dit in samenwerking met IPM, de uitgeverij achter La libre Belgique en La Dernière Heure.

Maar de plannen worden niet op applaus onthaald. Op RTL-TVI haalde Bernard Marchant, de topman van Rossel, stevig uit naar de plannen. Hij vindt het onaanvaardbaar dat een ovehreidsbedrijf zich als mediaspeler gaat opwerpen. Moreau, de PS-burgemeester die Tectelo leidt, reageerde daarop door er op te wijzen dat Rossel ook aasde op L’Avenir, en dan driekwart van de pers in Wallonië in handen zou krijgen.

Ook Béatrice Delvaux van Le Soir wees er vanmorgen op Radio 1 op dat de pas overgenomen krant in handen komt van een bedrijf dat wordt geleidt door politici. Daarbij werd nog eens gewezen op de klacht die Tecteo begin deze zomer indiende tegen Rossel, dit naar aanleiding van een artikel in Le Soir over de reizen die Moreau maakte samen met de burgemeester van Seraing, Alain Mathot, naar Las Vegas tijdens CES.

Uit politieke hoek is het vooral de MR die fel reageerde. Op het zomerfestival van de partij sprak voorzitter Charles Michel over de Berlusconisering van Wallonië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content