‘Tegen 2017 is uw smartphone slimmer dan u’

© Reuters
Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

Smartphones worden steeds slimmer en volgens onderzoeksbureau Gartner binnen vijf jaar zelfs slimmer dan hun gebruikers. Op voorwaarde dat we meer informatie delen.

Smartphones worden steeds ‘slimmer’ en volgens onderzoeksbureau Gartner binnen vijf jaar zelfs slimmer dan hun gebruikers. Op voorwaarde dat we meer informatie delen.

Met slimmer bedoelt Gartner dat de smartphones steeds sneller worden en meer informatie kunnen verwerken. Door middel van ‘cognizant computing’, door Gartner omschreven als de volgende stap in de evolutie van de persoonlijke cloud, zal de smartphone zoveel informatie over uw gewoontes, dagschema, locatie en verplaatsingen kunnen verzamelen en verwerken dat het toestel zelf conclusies kan trekken. ‘Smartphones worden steeds slimmer en zullen tegen 2017 slimmer zijn dan u,’ zegt Carolina Milanesi van het gereputeerde onderzoeksbureau Gartner.

File

Milanesi verduidelijkt met een voorbeeld: ‘Is er een drukke ochtendspits, dan zal uw smartphone u vroeger kunnen wekken voor een belangrijke vergadering met uw baas. Als het om een minder belangrijke meeting gaat, kan het toestel een automatische verontschuldiging verzenden naar een collega.’

Privacy

Gartner verwacht dat cognizant computing binnen twee tot vijf jaar zal beginnen te boomen en onderscheidt vier fases. De eerste twee zijn ‘Sync Me’ en ‘See Me’, het synchroniseren en vervolgens beschikbaar maken van informatie. Daarna volgen Know Me (Ken mij) en Be Me (Wees mij). Vooral dat laatste klinkt voor de meesten onder ons allicht nog vreemd.

Het onderzoeksbureau erkent dat privacy voor veel consumenten belangrijk blijft, maar stelt dat mensen bereid zijn om veel op te geven in ruil voor gemak. U ook?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content