‘Tegen 2019 zelfrijdende taxi’s in Amerikaanse steden’

© REUTERS

General Motors, de grootste autobouwer in de VS, wil tegen 2019 op grote schaal zelfrijdende wagens commercieel aanbieden in grote steden.

GM is het bedrijf achter Opel en Chevrolet en kocht begin 2016 nog Cruise Automation om zijn zelfrijdende wagens mee te ontwikkelen. In een conference call voor investeerders zegt voorzitter Dan Ammann nu dat hij tegen 2019 de wagens commercieel wil aanbieden.

“Als we ons huidig ritme aanhouden zullen we deze technologie op grote schaal in de meest complexe omgevingen in 2019 kunnen uitrollen”, verklaart Ammann.

Met ‘de meest complexe omgevingen’ doelt hij in eerste instantie op grote steden. De grootste factor om ze al dan niet uit te rollen is de veiligheid om de wagens in te zetten als automatische taxi’s.

GM doet dat weliswaar niet uit liefdadigheid. Het bedrijf verwacht dat het een omzet van honderdduizenden dollars per wagen kan genereren door hen in te zetten als zelfrijdende taxi. Vandaag ligt dat op enkele tienduizenden dollars, hoofdzakelijk wanneer de wagen wordt verkocht. CFO Chuck Stevens voegde daar nog aan toe dat robot-taxi’s mogelijk voor meer omzet kunnen zorgen dan het huidige businessmodel waar auto’s worden verkocht.

GM is niet de enige met zulke plannen. Eerder in november liet Uber weten dat het 24.000 Volvo’s wil uitrusten met zelfrijdende technologie om hen in te zetten als Taxi.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content