Tekort aan it’ers terug van (nooit) weggeweest

Nu stilaan weer wordt gesproken over herstel na de crisis duikt het probleem van het tekort aan it’ers weer op.

Nu stilaan weer wordt gesproken over herstel na de crisis duikt het probleem van het tekort aan it’ers weer op.

Een en ander blijkt uit de IT Leadership Strategic Survey van Harvey Nash bij 2600 cio’s wereldwijd. 58 procent van hen verwacht hinder te ondervinden van het tekort aan goed opgeleide it’ers. Op dit moment hebben cio’s het meest behoefte aan specialisten op het gebied van business analyse, project management en architectuur.

Nog uit de studie blijkt dat cio’s tijdens recessie zijn gaan kijken naar nieuwe modellen om kosten te besparen. SaaS (software as a service) en cloud computing worden het vaakst genoemd. Cio’s hopen met die modellen ook na de crisis kosten te besparen, zonder in te leveren op vlak van flexibiliteit en groeipotentieel van het bedrijf.

Liefst 74 procent van de bevraagde cio’s is tijdens de recessie gevraagd om kosten te besparen en driekwart van de cio’s moest de productiviteit en effectiviteit van de it-voorzieningen vergroten. Dat leverde 71 procent van de respondenten naar eigen zeggen wel een ‘grotere strategische rol’ op. Daarom zijn veel cio’s ook op zoek naar opleidingsmogelijkheden, met name rond communicatievaardigheden, leiderschap, strategie en planning.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content