Proximus bereikt akkoord met Digi en Citymesh over toegang tot het mobiele netwerk

© Getty Images
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Telecombedrijf Proximus heeft een overeenkomst ondertekend met het Belgische Citymesh en het Roemeense Digi, die als de joint venture Digi Belgium de vierde grootste operator in ons land willen worden. Het contract geeft beide spelers vijf jaar lang wholesale-toegang tot het mobiele netwerk van Proximus.

Een ander onderdeel van de overeenkomst is dat Proximus de circa 400 mobiele sites die uit dienst worden genomen omwille van de lopende consolidatie, ter overname zal aanbieden aan InSky. Dat is het bedrijf dat instaat voor de uitrol van de infrastructuur van Digi en Citymesh. Samen willen ze het vierde nationaal mobiel (5G-)netwerk uitbouwen in ons land, waar tot nu toe het trio Telenet, Orange en Proximus de dienst uitmaakte.

‘We zitten op schema’, zegt Ward Van Ooteghem, chief strategy officer bij Citymesh Group. ‘In 2022 verworven we samen met RCS&RDS (Digi Communications, nvdr.) het pakket voor de nieuwe Belgische telecomspeler. De creatie van een volledig landelijk Digi-netwerk zal enkele jaren in beslag nemen, maar dankzij deze overeenkomst kunnen we de goede Proximus-dekking combineren met de uitrol van ons eigen Digi-netwerk. Dat stelt ons in staat om al in 2024 de markt te betreden met een volwaardig mobiel aanbod voor consumenten én bedrijfsklanten.’

‘Ik ben ervan overtuigd dat we een overeenkomst hebben bereikt die alle betrokken partijen ten goede komt’, zegt Proximus-topman Guillaume Boutin. Het feit dat Digi Communications Belgium en Citymesh Connect voor Proximus hebben gekozen, benadrukt volgens hem de ‘uitstekende kwaliteit van het mobiele netwerk en de kracht van Proximus’ open netwerkstrategie’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content