Gelekt op Google-site: iPhones kunnen vanaf de herfst met RCS-berichtjes overweg

© Google
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Op een webpagina van Google stond een tijdlang te lezen dat Apple in de herfst (eindelijk) ondersteuning zal uitrollen voor het RCS-protocol. Rich Communication Services zorgt voor interoperabiliteit tussen berichten-apps op de verschillende platforms.

Het was al langer bekend dat Apple, op aandringen van Google, bezig is met de integratie van RCS, maar een concreet tijdstip werd tot nu toe niet genoemd. Mogelijk wordt het dus ‘ergens in de herfst’. Al werd de webpagina waarop die informatie onlangs verscheen al snel weer aangepast: de RCS-passage is verwijderd, wellicht omdat Apple het te vroeg vond om er al over te berichten.

Naadlozer communiceren

Wat berichtjes sturen en ontvangen betreft, hield Apple jarenlang vast aan z’n eigen iMessage-technologie. Door RCS toe te voegen aan de iPhone, kunnen Apple- en Android-gebruikers straks veel naadlozer met elkaar communiceren. Zo krijgen beide partijen netjes een leesbevestiging, en kunnen ze straks ook zien wanneer de ander aan het typen is. Een bijkomend voordeel van RCS is dat deze technologie beter overweg kan met foto’s, video’s en audio-opnames in hogere resoluties, en met grotere bestanden in het algemeen.

Waarom Apple uiteindelijk toch overstag gaat om RCS te integreren, is niet bekend. Mogelijk heeft het te maken met het feit dat steeds meer overheden en regulerende instanties het bedrijf onder de loep nemen, onder meer vanwege diensten als de App Store en iMessage die te weinig ruimte zouden laten voor alternatieven. De stap zou daarom gezien kunnen worden als een stukje goodwill om de compatibiliteit met andere producten op de markt te verbeteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content