BASE introduceert eSIM voor smartphones

© Getty Images
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Na Orange en Proximus biedt nu ook BASE eSIM-ondersteuning voor smartphones. Moederbedrijf Telenet stapte eind januari al op de eSIM-kar.

Met de eSIM voor smartwatches en het zogenaamde ‘Telenet One Number’ was de Mechelse kabelaar destijds de eerste op Belgische markt. Het stelde klanten in staat om mobiele data, belminuten en sms’jes van hun mobiele abonnement te ‘delen’ met hun slimme horloge. Nu komt daar de eSIM voor smartphones bij voor Telenet en BASE, en dat zowel voor residentiële als SOHO-klanten. Voor Telenet Business KMO en grote bedrijven zal de dienst beschikbaar zijn vanaf de tweede helft van april.

Bestaande klanten kunnen desgewenst eenvoudig overschakelen van een klassieke simkaart naar een eSIM. Nieuwe BASE-klanten kunnen dankzij de eSIM voortaan een mobiel abonnement bestellen en activeren in minder dan twee minuten, via de My BASE-app op hun telefoon. De dienst is volledig gratis.

Wat is een eSIM precies?

Een eSIM of voluit embedded SIM is een kleine chip in het toestel die hetzelfde werkt als een klassieke simkaart. Ze neemt echter minder plaats in beslag, waardoor fabrikanten de vrijgekomen ruimte in smartphones en andere gadgets kunnen benutten voor andere features.

Ook voor de consument zijn er flink wat voordelen. Zo kunnen gebruikers dankzij een eSIM eenvoudig switchen tussen een professioneel en een privé-abonnement zonder dat er een kaartje moet worden verwisseld. Frequente reizigers, expats en toeristen zullen dan weer makkelijker op een lokaal mobiel telecomaanbod kunnen ingaan wanneer zij in een ander land verblijven.

Na een aarzelende start begint het aantal smartphones met eSIM-ondersteuning stilaan te groeien. Zo is de functionaliteit bijvoorbeeld beschikbaar voor bezitters van bepaalde iPhones, de Samsung Galaxy S-reeks en de nieuwe Google Pixel 8. Tegelijk begint de eSIM steeds vaker zijn weg te vinden naar smartwatches.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content