Oppo en Nokia begraven strijdbijl rond 5G-patenten

Oppo Reno 10 Pro 5G © Oppo
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Oppo heeft een licentie-overeenkomst gesloten met Nokia omtrent diens 5G-octrooien. Het bedrijf zou daarmee terug smartphones in veel Europese landen kunnen verdelen.

Oppo en Nokia zijn al een tweetal jaar verwikkeld in rechtszaken rond het gebruik van 5G-technologie in de smartphones van het Chinese merk. Een eerdere licentie-overeenkomst tussen de twee liep in 2021 af en door een dispuut over de kosten kwam er lange tijd geen nieuwe. De ruzie leidde onder meer tot een verbod op het verkopen van Oppo smartphones in Duitsland en enkele andere Europese landen.

Maar daar komt nu dus een einde aan. Beide bedrijven hebben een overeenkomst getekend waarbij Oppo licentiekosten betaalt aan Nokia. Hoeveel licentiekosten, dat wordt niet meegedeeld. Een en ander betekent alvast dat Oppo binnenkort terug zelf meer modellen van zijn smartphones zal mogen verdelen in Europese landen. De voorbije jaren werden bepaalde modellen nog wel in ons land verkocht, maar bijvoorbeeld de Find X-serie kwam niet naar Europa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content