‘Opvouwbare iPhone komt mogelijk in 2026 op de markt’

© Afbeelding gegenereerd met behulp van Adobe Firefly.
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Apple zou werken aan een opvouwbare iPhone die mogelijk in 2026 op de markt komt. Dat meldt The Information op basis van ingewijden. Zij vertellen de techsite dat Apple de afgelopen maanden contact heeft gezocht met toeleveranciers voor de benodigde onderdelen van een foldable.

De nieuwe iPhone zou in de breedte ingeklapt kunnen worden, vergelijkbaar met de Galaxy Z Flip van concurrent Samsung, schrijft The Information. De website meldde eerder al dat Apple het concept van een opvouwbare telefoon onderzocht en dat het bedrijf testen uitvoerde met telefoons van twee verschillende formaten. Apple zelf heeft niet gereageerd op het artikel.

Foldables bij de vleet

Intussen verschijnen er almaar meer plooibare smartphones op de markt. Samsung stelde begin juli zijn nieuwe Galaxy Z Fold6 en de Galaxy Z Flip6 voor. De eerste telefoon is een toestel dat verticaal dicht plooit en zo van een standaard display een dubbel zo groot scherm krijgt. De Z Flip6 is dan weer een klaptelefoon die gesloten kleiner is en opengevouwen op een normaal toestel lijkt.

Deze week onthulde ook Xiaomi twee nieuwe plooibare toestellen, de MIX Fold 4 en MIX Flip. En nog niet zo lang geleden testte Data News zelf de OnePlus Open en de Motorola razr 50 ultra.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content