Telecombaas Carlos Slim blijft rijkste ter wereld

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De 100 rijkste mensen ter wereld, waaronder een heel aantal ICT’ers, zijn het afgelopen jaar alleen maar rijker geworden. De Mexicaanse telecombaas Carlos Slim blijft de lijst aanvoeren.

De 100 rijkste mensen ter wereld, waaronder een heel aantal ICT’ers, zijn het afgelopen jaar alleen maar rijker geworden – ze hadden op de laatste dag van 2012 een gezamenlijk vermogen van 1.900 miljard dollar. De Mexicaanse telecombaas Carlos Slim blijft de lijst aanvoeren. Dat blijkt uit de recentste stand van de Billionaires Index van Bloomberg.

Het vermogen van Carlos Slim – topman van América Móvil, dat een belang heeft in KPN en dus ook in BASE – steeg in 2012 met 21,6 procent, tot ruim 75 miljard dollar.

Bill Gates staat na Slim tweede, met een vermogen van zo’n 63 miljard dollar. De oprichter van Microsoft werd vorig jaar 7 miljard dollar rijker, doordat de aandelen van het softwarebedrijf de hoogte in gingen. De aandelen van Facebook namen dan weer een duik, waardoor Mark Zuckerberg uit de top 40 verdween.

Andere ICT’ers in de lijst zijn onder meer Larry Ellison (op 8), Jef Bezos (op 20) en Larry Page (op 26), de oprichters van Oracle, Amazon en Google.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content