Telecomondernemer Max Heilbron geïnteresseerd in Photo Hall-winkels

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Telecomondernemer Max Heilbron, die met B.Lite – het voormalige Clearwire – een 4G-aanbod aan het uitbouwen is, wil nu ook een vijftiental Photo Hall-winkels kopen.

Telecomondernemer Max Heilbron, die met B.Lite – het voormalige Clearwire – een 4G-aanbod aan het uitbouwen is, wil nu ook een vijftiental Photo Hall-winkels kopen.

Dat schrijft de krant De Tijd. Elektronicawinkelketen Photo Hall staat momenteel onder gerechtelijke bescherming wegens financiële problemen. Sinds enkele weken duiken er namen op van overnamekandidaten. Zo zou Mac Line, sinds kort in handen van Easy-m, 4 winkels willen overnemen en daarbij ook 19 werknemers. Een bod van Krëfel ging uiteindelijk niet door. Novo Belgium Holding zou ook 15 winkels willen kopen, maar wel maar 10 werknemers willen meenemen. Bij Photo Hall werken ruim 300 mensen.

De recentste naam die nu circuleert is die van telecomondernemer Max Heilbron. Ook hij wil een vijftiental winkels kopen en wil daarbij ook 40 werknemers mee overnemen. Heilbron kocht eerder al de Belgische poot van het Amerikaanse Clearwire, nu omgedoopt tot B.Lite, om er 4G mee aan te bieden over de 3,5 GHz-frequentieband. In De Tijd zegt hij nu dat hij daarvoor ook verkooppunten kan gebruiken. Hij zou de naam en het concept van Photo Hall willen behouden, maar er de B.Lite-producten aan willen toevoegen. “We spelen ook met het idee een eigen merk of wit merk te lanceren, dat voor de consument goedkope elektronica-alternatieven kan geven in de huidige crisissfeer.”

Onder de bieders op de Photo Hall-winkels moet nu uitgevochten worden wie welk filiaal overneemt, want overlappingen in de biedingen zijn er sowieso.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content