Telecomoperatoren promoten mobiel surfen met gratis MB’s

* © *

Veertien telecomoperatoren zullen in oktober met gratis megabytes het mobiel surfen promoten in ons land. Dat kan gaan van een gratis weekend surfen tot een gratis gigabyte de hele maand oktober. De actie is een onderdeel van de Surfmobile-campagne van minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo en de telecomregulator BIPT.

In tegenstelling tot het ‘vaste surfen’, hinkt België in Europa achterop voor het mobiele internetgebruik. Dat komt onder meer door de lage penetratiegraad van smartphones. Er is een laag gemiddeld gebruik van mobiele data en bij de 55-plussers is er weinig animo.

Surfmobile en de gelijknamige website moeten hier een mouw aan passen. Met de actie richten de operatoren zich vooral tot personen die voordien geen of weinig gebruikmaakten van het mobiel internet via smartphone of tablet. Zo biedt marktleider Proximus klanten zonder data automatisch één gratis gigabyte in de de hele maand oktober. Ook Mobistar mikt op de dataloze klanten, zij krijgen automatisch die hele maand 150 (prepaid) of 250 megabyte (postpaid). Bij Base kunnen alle klanten in het weekend van 3 en 4 oktober gratis surfen en bij Telenet krijgen dataloze klanten op vraag om de optie te activeren 500 megabyte.

Volgens De Croo vloeit het lagere gebruik van mobiel internet in ons land vooral voort uit een “gebrek aan vertrouwen”, omdat heel wat mensen bijvoorbeeld denken dat het te duur of te ingewikkeld is. Met de actie wil hij aan dit vertrouwen werken. “En voor een klassiek gebruik van het internet kom je met de normale pakketten (bij de operatoren, nvdr) toe. Eigenlijk zit het er bij de meeste mensen reeds in.” (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content