Telecomprijzen voor kleinere bedrijven eerder gunstig in België

De prijzen van telecommunicatie zijn eerder gunstig in België voor kleinere bedrijven, vergeleken met onze buurlanden.

De prijzen van telecommunicatie zijn eerder gunstig in België voor kleinere bedrijven, vergeleken met onze buurlanden. Dat blijkt uit een studie die het BIPT (Belgisch Instituut voor de Postdiensten en Telecommunicatie) donderdag voorstelde.

Het BIPT liet de Belgische telecomprijzen bestuderen voor acht types van zakelijke telecomgebruikers, gaande van eenmanszaken met één gebruiker tot kmo’s met vijf tot vijftig gebruikers. Ze liet die prijzen vergelijken met die in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

De conclusies van de studie zijn anders dan soms wordt vermoed. “De kleinere bedrijven genieten in het algemeen van relatief goede prijzen vergeleken met de buurlanden”, zei Luc Vanfleteren van het BIPT op een persconferentie.

“De score is wel minder goed voor gebruikers met intensief gebruik van vaste of mobiele telefonie.”

Vooral als gekozen wordt voor de goedkoopste afzonderlijke diensten scoort ons land goed. Bundels leiden in het algemeen niet tot kostenbesparingen, al zijn daar uitzonderingen op.

Volgens het BIPT toont de studie vooral aan dat het “wel degelijk interessant is om goed rond te kijken voor de beste aanbiedingen”.

Het is de eerste keer dat het BIPT de studie uitvoert. Het is de bedoeling om de studie jaarlijks te herhalen zodat eventuele trends gedetecteerd kunnen worden.

(Belga/FT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content