Telefónica brengt deel Duitse dochter O2 naar beurs

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Het Spaanse telecomconcern Telefónica gaat 23,17 procent van zijn Duitse dochterbedrijf O2 naar de beurs in Frankfurt brengen voor 5,25 tot 6,50 euro per aandeel.

Het Spaanse telecomconcern Telefónica gaat 23,17 procent van zijn Duitse dochterbedrijf O2 naar de beurs in Frankfurt brengen voor 5,25 tot 6,50 euro per aandeel. Dat maakte Telefónica dinsdag bekend.

Daarmee zou dat belang worden gewaardeerd op circa 1,52 miljard euro. Telefónica zal de definitieve prijs voor de beursgang vaststellen op 29 oktober. De handel in de aandelen begint naar verwachting op 30 oktober.

Volgens het telecomconcern worden 225 miljoen aandelen aangeboden en hebben de begeleidende banken de mogelijkheid nog eens 33,75 miljoen extra stukken te kopen.

De verkoop van het belang in O2 hangt samen met de inspanningen van Telefónica om zijn schuld omlaag te brengen. Die bedraagt 57 miljard euro. Het concern maakte deze zomer nog bekend geen dividend uit te keren over 2012. Vorige week kondigde het bedrijf aan zijn callcenter-activiteiten in de Verenigde Staten te verkopen aan durfinvesteerder Bain Capital voor circa 1 miljard euro.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content