Telematics & Services failliet

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Het leeuwendeel van het personeel zou al een nieuwe job …

Het Brusselse it-dienstenbedrijf Telematics & Services, dat in 1981 opgericht werd door Jean-Claude Münster, heeft de boeken midden juli neergelegd. Het leeuwendeel van het personeel zou al een nieuwe job gevonden hebben.

Een brutaal eind, maar geen ontgoocheling. Zo omschrijft gedelegeerd bestuurder Jean-Claude Münster het faillissement van Telematics & Services. Het bedrijf was zonder kapitaal komen te zitten. “In dezelfde week de aankondiging van een contract van 50 miljoen euro ontvangen en een brief van onze bank met de melding dat alle kredietlijnen worden afgesneden, dat is een stressmoment waarnaast alles simpel lijkt”, stelt Münster.

Het bedrijf pleitte voor een managed services-en cloud-concept, waarin producten, diensten en financiering gecombineerd werden. Dat vereiste heel wat kapitaal. Maar ook andere elementen hebben misschien meegespeeld: een te vernieuwend concept op een te voorzichtige markt, te weinig financiële competenties ten opzichte van de technische competenties, beheerfouten, …

Wat er ook van zij, Jean-Claude Münster zegt blij te zijn “voor meer dan 35 miljoen euro aan salarissen uitbetaald te hebben waarvan 90 procent van de sociale bijdragen betaald werden in België”. Hij merkt op dat “geen enkele klant getroffen is” en dat “bijna al de werknemers opnieuw een job gevonden hebben”.

Jean-Claude Münster benadrukt dat onze economische toekomst niettemin afhangt van “ondernemers die hun centen willen steken in de avonturen die de weldenkende goegemeente beschouwt als onredelijk.” Het avontuur stopt dus voor hem. “Ik gebruik de ervaring uit het verleden voor een betere toekomst. Ik hoop dat ik daaraan kan bijdragen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content