Telenet als een extralegaal voordeel

Telenet Solutions lanceert in mei het Telenet Incentive Plan: een nieuw product dat werkgevers toelaat om internet en telefonie als een extralegaal voordeel aan te bieden aan de werknemers.

Telenet Solutions lanceert in mei het Telenet Incentive Plan: een nieuw product dat werkgevers toelaat om internet en telefonie als een extralegaal voordeel aan te bieden aan de werknemers.

Om de dienst te kunnen aanbieden, moet de onderneming eerst een raamovereenkomst afsluiten met Telenet. De werkgever kiest zelf of hij naast de tussenkomst in de abonnementskosten ook de eenmalige installatiekosten van de thuisinstallaties bij de werknemers voor zijn rekening neemt, en of extra verbruikskosten tot een bepaald bedrag gelimiteerd worden.

Telenet zet het Incentive Plan in de bedrijvenmarkt als een onklopbaar extralegaal voordeel voor beide partijen. Zo is het plan voor bedrijven 100% aftrekbaar en moeten er geen RSZ-bijdragen op betaald worden. Wil je als werkgever je werknemers belonen, dan doe je dat maar beter door tussen te komen in hun telecomfactuur, is de boodschap die Telenet voor de bedrijven heeft. Een bruto loonsverhoging kost je als werkgever stukken meer en zelfs een bedrijfswagen kan niet tippen aan de fiscale voordelen van dit plan, beweert Telenet.

Als werknemer is het voordeel mooi meegenomen. Wie bijvoorbeeld een Expressnet-internetaansluiting in combinatie met een Freephone-telefoonabonnement heeft, betaalt daar nu 50 euro per maand voor. Binnen het Incentive Plan komt de werkgever daar 42,91 euro in tegemoet, waardoor je als werknemer nog maar 7,09 euro per maand hoeft te betalen.

Alle residentiële producten van Telenet komen in aanmerking om opgenomen te worden in het plan, behalve de jaarlijkse aanrekening voor de kabeldistributie. Extra digitale tv-diensten zoals themapakketten, video-on-demand of Prime kunnen indien de werkgever dat toelaat wél opgenomen worden in het plan. Het toevoegen of verwijderen van werknemers aan het raamcontract, zal gebeuren via een gepersonaliseerde webtool.

Partner Content