Telenet en KU Leuven wisselen wifi-netwerken uit

© Belga Image

Telenet-klanten zullen binnenkort gratis gebruik kunnen maken van de hotspots van de KU Leuven, en het personeel en de studenten van de universiteit zullen kosteloos kunnen surfen op de wifi-netwerken van Telenet. De uitwisseling van de netwerken start nog voor het einde van dit academiejaar.

Telenet en KU Leuven hebben een overeenkomst gesloten over het wederzijds gebruik van hun wifi-netwerken.

Hotspots en homespots

De KU Leuven beschikt, verspreid over zijn campussen in Leuven en Kortrijk, over meer dan 150 hotspots – in onder meer auditoria, bibliotheken, Alma’s, facultaire gebouwen en sportinfrastructuur.

Het Telenet Wi-Free-netwerk omvat in Vlaanderen meer dan 1 miljoen homespots en zo’n 2.000 hotspots. Die bevinden zich op strategische locaties, zoals cafés, marktpleinen, grote shopping centra, voetbalstadions, pretparken…

Eén keer aanmelden

Door de uitrol van de slimme EAP-technologie hoeven Telenet-klanten zich sinds begin dit jaar slechts één keer aan te melden op het draadloze Telenet Wi-Free-netwerk om met hun mobiel toestel altijd en overal automatisch connectie te kunnen maken met eender welke Telenet-hotspot of- homespot.

Dat principe zal ook gelden voor de gebruikers van de KU Leuven. Om in te loggen op het Telenet Wi-Free-netwerk, dienen zij hun KU Leuven-gebruikersnaam en het centrale KU Leuven-wachtwoord in te voeren.

(Belga/MI)

Partner Content