Telenet en Medialaan sluiten zenderakkoord

De zenders van Medialaan zijn nog voor de zomer te zien op Yelo Tv. De tv-groep en Telenet hebben daarvoor een akkoord gesloten tot 2017.

De zenders van Medialaan zijn nog voor de zomer te zien op Yelo Tv. De tv-groep en Telenet hebben daarvoor een akkoord gesloten tot 2017.

Door de overeenkomst zijn VTM, 2BE, Vitaya, VTMKZOOM en JIM beschikbaar op Yelo TV. Momenteel gebruiken ongeveer 400.000 klanten van Telenet het platform op tablet, smartphone of pc. De zenders zijn tegen de zomer beschikbaar.

De samenwerking laat ook licht uitgesteld kijken toe. “We geloven dat samenwerking tussen onze bedrijven waarde creëert”, zegt Peter Bossaert, ceo van Medialaan. “Daar hadden we even tijd voor nodig, we hebben er de voorbije maanden hard aan gewerkt. Maar het verheugt me dat we nu een streep hebben kunnen trekken onder het verleden en opnieuw vooruit kunnen kijken.”

Telenet en Medialaan (het vroegere VMMa) lagen al lang in de clinch over uitgesteld kijken en het doorspoelen van reclame. Daarom hield Medialaan zijn zenders van het tv-platform Yelo TV. Ook werkte VTM aan een eigen applicatie onder de naam Stievie. Maar beide spelers zien nu meer heil in samenwerking.

Geen onlogische redenering als je weet dat Belgacom met TV Overal sinds kort ook uitgesteld kijken mobiel aanbiedt. En dan is er nog Bhaalu, een videorecorder in de cloud waarmee je, in combinatie met een bestaand tv-abonnement, ook reeds uitgezonden programma’s kan opvragen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content