Telenet Fibernet biedt 250 gigabyte downloadvolume

Telenet lanceert maandag een vernieuwd internetaanbod. Het pakket ‘Telenet Fibernet’ zal een downloadvolume tot 250 gigabyte bieden.

Telenet lanceert maandag een vernieuwd internetaanbod. Het pakket ‘Telenet Fibernet’ zal een downloadvolume tot 250 gigabyte bieden.

Het debat rond de Belgische downloadlimieten woedt opnieuw in alle hevigheid. Deze ochtend organiseerde Radio 1 nog een ’twitterdebat’ rond het onderwerp. Daaruit blijkt dat Telenet wel oren heeft naar de alsmaar luider klinkende roep om meer downloadvolume.

Zo lanceert het maandag een nieuwe formule die helemaal bovenaan het internetaanbod gepositioneerd wordt. ‘Telenet Fibernet’ zal tot 250 gigabyte datavolume bieden. Voor de precieze details, prijzen en snelheden is het nog wachten op de persconferentie van volgende week maandag. Wat woordvoerder Stefan Coenjaerts wel al kan bevestigen, is dat het product werkt met de Eurodocsis 3.0 standaard die hogere snelheden toelaat op het kabelnetwerk.

Om van die standaard gebruik te kunnen maken, zijn wel nieuwe modems nodig. Het voordeel van Eurodocsis 3.0 is dat de standaard aan ‘channel bonding’ doet. Zo worden meerdere kanalen samengenomen in de ip-trafiek. Theoretisch zijn dan snelheden tot pakweg 200 Mbps downstream en 30 Mpbs upstream mogelijk.

Coenjaerts voegt er nog aan toe dat Fibernet – ondanks de naam – géén fiber-to-the-home oplossing wordt. “De achterliggende gedachte van de naamskeuze is dat gebruikers dezelfde ervaring zullen krijgen die ze van zo’n glasvezelproduct verwachten”, aldus Stefan Coenjaerts. Typisch spreken we dan over een internetverbinding met 100 Mbps downstream. Maandag geeft Telenet een persconferentie. Mogelijk volgt dan ook meer informatie over een verhoging van de downloadlimieten en/of snelheden voor de bestaande formules.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content