Telenet gaat hele commerciële binnenstad van Mechelen met wifi bedekken

© Belga

Telecomoperator Telenet zal vanaf april 2015 de commerciële binnenstad van thuisbasis Mechelen volledig voorzien van draadloos internet.

Vanaf april 2015 zal Telenet een volledig aansluitende wifi-dekking voorzien in het commerciële centrum van Mechelen. Daardoor zijn mobiele internetgebruikers in dat deel van de stad niet meer afhankelijk van een 3G- of 4G-internetverbinding. Telenet zal daarvoor extra hotspots voorzien, bovenop de huidige exemplaren.

Volledig gratis voor Telenetklanten, een uur per dag gratis voor niet-klanten

De dienst wordt gratis voor Telenetklanten, maar niet-Telenetklanten zullen ook een uur per dag kosteloos kunnen internetten.

Volgens Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) zal een paar keer per jaar, zoals tijdens het festival Maanrock of op een winkelzondag, het netwerk de hele dag gratis gemaakt kunnen worden voor iedereen.

Ook in andere steden

Telenet wil de nu voor Mechelen aangekondigde aansluitende wifi-dekking ook in andere steden invoeren. ‘We zijn met een aantal steden al in gesprek’, zegt Inge Smidts, marketingmanager voor de residientiële markt. Welke steden dat zijn, verduidelijkte Smidts niet.

Eén keer inloggen voor alle wifi-hotspots

Telenet stelde nog een nieuwigheid voor: het Extended Authentication Protocol (EAP), waarmee klanten zich maar één keer moeten inloggen om alle wifi-hotspots te kunnen gebruiken.

“Vandaag krijg je bij het inloggen op een wifi-hotspot elke keer opnieuw dat vervelende schermpje met login en paswoord”, zegt Smidts. ‘Vanaf nu moet dat nog maar één keer.’

De technologie is nu al beschikbaar voor de 2.000 Telenet-hotspots en wordt tegen begin 2015 operationeel voor ‘alle homespots in Vlaanderen’. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content