Telenet gaat mobiele data delen

© Belga

Met twee nieuwe abonnementsformules mikt telenet op gezinnen en kleine bedrijven. Zij kunnen voortaan hun datavolume onder elkaar verdelen en onbeperkt bellen.

Met Wigo biedt de operator onbeperkt bellen op vaste en mobiele netwerken, digitale televisie, onbeperkt sms’en en een ‘data-pot’ van 2, 5 of 10 gigabyte voor gezinnen of 5, 10 of 15 GB voor bedrijven. Afhankelijk van het abonnement kan je twee tot vijf simkaarten aan het abonnement koppelen.

Consumenten krijgen drie formules aangeboden. Allen met onbeperkte telefonie, sms en digitale televisie. De internetsnelheid ligt op 200 Mbps (20 Mbps upload).

  • Voor 140 euro per maand krijg je 10 gigabyte en vijf simkaarten.
  • Voor 120 euro per maand krijg je 5 GB en eveneens 5 simkaarten.
  • Voor 100 euro per maand krijg je 2 GB en 2 simkaarten. Hier is het vast internet echter gelimiteerd tot 200 GB per maand.

Zakelijke gebruikers krijgen een iets ruimer, maar ook duurder aanbod. Ook hier is er digitale televisie, onbeperkte telefonie en sms inbegrepen maar ligt de internetsnelheid op 240 Mbps (30 Mbps upload).

  • Voor 155,5 euro krijg je 15 GB en vijf simkaarten.
  • Voor 135,5 euro krijg je 10 GB en vijf simkaarten.
  • Voor 100 euro krijg je 4 GB en twee simkaarten. Hier is het vast internet beperkt tot 3 terabyte.

De prijzen voor de zakelijke abonnementen zijn exclusief btw. Wel krijgen zij hun eigen helpdesk, een belofte op een snelle herstelling, een security pack en een .be domeinnaam.

Telenet gaat voor het eerst zijn aanbod ook via Base-winkels in Vlaanderen en Brussel aanbieden. Daarmee zet het de eerste stap naar een commerciële integratie.

Volgens het bedrijf gebruiken klanten vandaag meer dan 700 megabyte aan mobiele data per maand, wat elke 18 maanden verdubbelt. Tieners verbruiken daarbij drie keer meer dan hun ouders. De keuze van Telenet speelt duidelijk in op gezinnen en kmo’s waar iedereen vandaag zijn eigen abonnement heeft, maar op het einde van de maand wel de baas/ouders de rekening betalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content