Telenet herschikt residentieel aanbod

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De gebundelde ‘Shakes’-aanbiedingen van Telenet met internet, televisie en telefonie worden vanaf vandaag vervangen door ‘Whop’ en ‘Whoppa’. Nieuwe klanten kunnen kiezen tussen 60 en 120 Mbit/s surfsnelheid.

De gebundelde ‘Shakes’-aanbiedingen van Telenet met internet, televisie en telefonie worden vanaf vandaag vervangen door ‘Whop’ en ‘Whoppa’. Nieuwe klanten kunnen kiezen tussen 60 en 120 Mbit/s surfsnelheid. Eerst waren er bij Telenet de ‘Packs’. Toen werden het ‘Shakes’. Vanaf vandaag kunnen nieuwe klanten intekenen op ‘Whop’ en ‘Whoppa’: de nieuwe gebundelde aanbiedingen rond internet, televisie en vaste telefonie.

Vanmiddag geeft Telenet een persconferentie, maar de specificaties van de nieuwe abonnementsformules werden vanochtend reeds online gezet door het Mechelse telecombedrijf.

Triiing inbegrepen

Het succes van het mobiele internetaanbod King en Kong werkte allicht inspirerend voor Telenet, dat de gebundelde aanbiedingen nu in twee nieuwe formules giet: ‘Whop’ en ‘Whoppa’. Whop biedt een surfsnelheid van 60 Mbit/s download en 3 Mbit/s upload – vergelijkbaar met de huidige Fibernet Shake – terwijl Whoppa maar liefst 120 Mbit/s(down) en 4 Mbit/s (up) biedt.

De pas gelanceerde Triiing-app wordt mee in de nieuwe bundel opgenomen. Met die app kun je vanop een smartphone gratis bellen tijdens de daluren en in het weekend: je belt met andere woorden aan dezelfde tarieven als je vaste lijn. Ook digitale televisie (75 zenders en Yelo TV) is uiteraard een integraal deel van het aanbod, net zoals in de vorige ‘Shakes’.

Kabelabonnement geïntegreerd

Wel nieuw is dat Telenet het kabelabonnement nu ook mee opneemt in de totale bundelprijs. Tot voorheen werd het kabelabonnement steeds als een extra kost vermeld op de factuur.

Op de website afficheert Telenet nu dat de prijs van het kabelabonnement inbegrepen is in de bundelprijs van 63,50 euro voor Whoppa en 53,25 euro voor Whop. De huur van de HD Digicorder (8,20 euro per maand) moet je daar wel nog bijtellen.

Klanten die al een Shake of Pack van Telenet hebben, zouden binnenkort via ‘Mijn Telenet’ een gepersonaliseerd advies krijgen over hoe ze kunnen overstappen naar de nieuwe formules.

Update 14u

Op de persconferentie verduidelijkte Telenet dat het de huidige Shakes met drie producten – de zogeheten ’triple play’ pakketten met televisie, internet en vaste telefonie – automatisch zal migreren. De Basic Shake-klanten worden omgezet naar Whop, Fibernet Shake-klanten naar Whoppa. Volgens Inge Smidts, senior vice president residential marketing, verandert er voor die klanten niets aan de totale prijs. “Maar hun snelheid wordt wel verdubbeld van respectievelijk 30 naar 60 Mbps en van 60 naar 120 Mbps”, zei Smidts die duidelijk maakte dat Whop en Whoppa de enige bundels in het productaanbod worden. De omschakeling van de ongeveer 500.000 triple play klanten gebeurt automatisch vanaf 26 juni tot midden oktober.

Bestaande klanten die een ’two play’ pakket hebben (met bijvoorbeeld uitsluitend internet en televisie) worden niet automatisch Whop- of Whoppa-klant. Zij kunnen volgens Smidts ervoor kiezen om hun bestaande abonnement gewoon te behouden, maar ze maakt zich sterk dat heel wat onder hen toch de stap naar Whop(pa) zullen zetten.

Ook de klanten die het duurste Telenet-abonnement Fibernet XL afnemen, kunnen ervoor kiezen om dat te blijven behouden. Zoals we een week geleden schreven, werd de snelheid van die formule vandaag nog opgetrokken tot 150 Mbps. Nieuwe Telenet-klanten kunnen vreemd genoeg níet intekenen op een formule met 150 Mbps, en bestaande klanten kunnen ook niet meer upgraden naar die snelheid.

“Eigen klanten eerst”, viel zelfs op te tekenen tijdens de presentatie. Eerder had de nieuwe ceo John Porter ook al aangegeven dat de focus voor Telenet nu meer dan vroeger op het behouden van de klanten ligt. De aanpassing van de abonnementsformules moet gezien worden in het licht hiervan. De Telenet-ceo wist tijdens de persconferentie overigens ook nog te vertellen dat in de nabije toekomst ook de extra zenderpakketten (Prime, Sporting, HD XL Pack enzovoort) in andere formules zullen gegoten worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content