Telenet in beroep tegen Waalse kabelovername

Episode 589 in de soap rond de overname van de 8 Waalse kabelbedrijven. Telenet zou de overname door Brutélé en Tecteo nu toch aanvechten bij de Raad van State.

Brutélé en Tecteo (het vroegere ALE), verenigd onder het merk Voo, zouden 465 miljoen betalen voor de Waalse kabelintercommunales (7 gemengde en Ideatel). Dat was overeengekomen na een hele lijdensweg van kandidatenselecties, prijsdiscussies, vragen tot goedkeuring bij tal van instanties. Twee weken geleden wees alles erop dat de overname zo goed als afgerond was. Tenzij Telenet, dat niet te spreken was over de selectieprocedure, nog klacht zou indienen bij de Raad van State…

De krant L’Echo vernam nu uit goede bron dat het Mechelse kabelbedrijf dat effectief zou gedaan hebben. Op 7 november volgt een eerste hoorzitting. De vraag is vooral wat er met het overnamedossier gebeurt als Telenet gelijk zou krijgen: begint het hele proces van voor af aan of werken de bedrijven een schikking uit? Voer voor nog heel wat extra afleveringen van wat al geruime tijd een soap kan genoemd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content