Telenet komt met ‘Teletenne’

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Na lang zwoegen kan Telenet uitpakken met een dvb-t-aanbod, digitale tv over de ether.

Na lang zwoegen kan Telenet uitpakken met een dvb-t-aanbod, digitale tv over de ether.

Teletenne vloeit voort uit de overeenkomst met Norkring België in 2010. Norkring is het bedrijf dat in 2009 het voledige zenderpark van de VRT kocht, met de bedoeling om het netwerk te verhuren. Telenet was de eerste en enige klant. Maar de voorbije twee jaar worstelde het bedrijf met het uitwerken van het aanbod, onder meer omdat de ontvangst binnenshuis nog niet optimaal bleek.

Vandaag staat het product Teletenne er eindelijk, meldt Telenet in een persmededeling. Met een antenne en een speciale decoder kunnen klanten in Vlaanderen en Brussel voortaan ook digitale televisie kijken. Kabel of satelliet zijn dus niet nodig. Concreet ontvangen Telentenne-klanten voor 11,50 euro per maand 13 zenders in digitale beeld- en geluidskwaliteit: Eén, Canvas, Ketnet/Op12, Vijf TV, VT4, Acht, National Geographic, MTV, Kanaal Z, Nickelodeon, Njam, Studio 100TV en Ment TV. In de nabije toekomst zal dat aanbod nog uitgebreid worden. De klant is niet gebonden aan een contract.

Een toolkit om Teletenne te installeren kost 129 euro. De decoder is voor de duidelijkheid niet interactief en bevat geen harde schijf. Het is dus niet mogelijk om programma’s op te nemen of te bestellen.

In de nabije toekomst, zo klinkt het nog bij Norkring, zal het digitale commerciële ethernetwerk geüpgradet worden naar de DVB-T2-norm. Dat wil zeggen: nog betere kwaliteit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content