Telenet koopt alsnog Interkabel-klanten

Telenet koopt het Interkabel-cliënteel voor 427 miljoen euro. Belgacom is niet van plan van onmiddellijk een tegenbod te doen, laat woordvoerder Jan Margot weten.

Telenet koopt het Interkabel-cliënteel voor 427 miljoen euro. Belgacom is niet van plan van onmiddellijk een tegenbod te doen, laat woordvoerder Jan Margot weten.

Telenet en en de raad van bestuur van Interkabel hebben dit weekend een akkoord bereikt over de overname van de 755.000 tv-klanten van Interkabel en de bijhorende gebruiksrechten van de kabel zelf. Het ziet er daardoor naar uit dat Belgacom naast de klantenportefeuille van Interkabel grijpt.

Volgens voorzitter Wim Dries van Interkabel verhoogt Telenet zijn bod tot 427 miljoen euro – 7 miljoen meer dan Belgacom. Het bestaat uit drie componenten: een cash bedrag van 230 miljoen euro dat meteen gestort zal worden zodra de overeenkomst rond is, een langetermijnovereenkomst over investeringen in de vernieuwing en het onderhoud van het Interkabelnetwerk, waarvan de geactualiseerde waarde op 180 miljoen wordt geschat, en een aantal nieuwe verplichtingen die Telenet op zich neemt, met een geactualiseerde waarde van 17 miljoen euro. Het Belgacom-bod voorzag niet in dat derde luik, maar bood tien miljoen meer cash dan de nieuwe deal met Telenet.

Wim Dries liet verstaan dat het akkoord deze keer definitief was, al geeft hij toe dat de algemene vergaderingen van de zuivere intercommunales achter Interkabel – Infrax (Interelectra en WVEM), Integan en PBE – de overeenkomst nog moeten goedkeuren. Er lopen ook nog verschillende juridische procedures, zowel voor de burgerlijke rechtbank als de raad van state als voor de Raad voor de Mededinging.

In een reactie liet Belgacom-directeur voor fusies & overnames Philippe Neyt via woordvoerder Jan Margot weten dat Belgacom niet onmiddellijk een tegenbod zou doen, omdat het geen details heeft over de inhoud van het Telenet-bod en bovendien eerst een boekenonderzoek bij Interkabel wil doen, alvorens zijn bod eventueel te verhogen.

Philippe Neyt verwondert zich erover dat Interkabel blijft weigeren om een open marktbevraging te organiseren over de transfer van zijn abonnees. Dat is de basiseis van Belgacom in de rechtszaken tegen Interkabel. “Bovendien is er nu minder in plaats van meer concurrentie. Telenet krijgt het monopolie over analoge televisie in het Interkabelgebied en het gebruik van de kabel, dat vroeger gedeeld werd tussen Interkabel en Telenet, zit nu in één hand,” laat hij weten

Op 26 november sloten Telenet en Interkabel een princiepsakkoord over de overname van de Interkabel-klanten en de bijhorende gebruiksrechten door Telenet. Dat akkoord zou eind deze maand aflopen. Volgens een persmededeling van Telenet zelf betalen zij nu 8,3 keer de operationele bedrijfskasstroom van Interkabel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content