Telenet laat klanten goedkoop bellen via WiFi

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De nieuwe iPhone-app Triiing van Telenet laat klanten toe om via alle WiFi-netwerken te bellen, en dit aan de tarieven van hun vaste lijn.

Telenet betreedt de markt van de VoIP-diensten (‘Voice over IP’) zoals Skype. Met de iPhone-app Triiing kun je bellen via eender welk WiFi-netwerk, aan de tarieven van je vaste lijn.

Dit betekent dat je op weekdagen na 16 uur, in weekends en tijdens feestdagen gratis via het internet kunt bellen naar mobiele en vaste nummers, ook als je in het buitenland zit.

De benodigdheden: de gratis Triiing-app, verbinding met een WiFi-netwerk – niet noodzakelijk van Telenet – en een vaste lijn van Telenet. Ontvangers hoeven de Triiing-app niet te hebben.

Wordt het WiFi-signaal verstoord tijdens een gesprek, dan schakelt de app automatisch over naar je gsm-signaal. Je kan maximaal twee smartphones (met daarop de app) aan je vaste lijn verbinden.
Triiing is beschikbaar voor iPhone, maar Telenet plant ook een Android-versie. De app zit wel nog in een pilootfase. Mobistar heeft met Libon ook al een eigen VoIP-dienst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content